Stand van zaken invoering BTW-pakket

Staatssecretaris heeft de Tweede Kamer, in aansluiting op zijn brief van 16 november 2009, een update gegeven over de invoering van het BTW-pakket (nr. 31 907).

Nederland heeft de wijzigingen van de plaats van dienst al verwerkt in de systemen, maar het duurt nog tot 18 januari 2010 voor het systeem voor het elektronisch terugvragen van BTW die andere lidstaten in rekening hebben gebracht, naar behoren werkt.

Begin maart 2010 moet – voor grotere ondernemingen of hun dienstverleners die bij het teruggaafverzoek massaal gegevens aanleveren – een apart elektronisch kanaal beschikbaar zijn voor de aanlevering van de gevraagde gegevens vanuit de eigen administratieve software.

De Jager geeft verder aan dat (slechts) zes EU-lidstaten (Oostenrijk, Bulgarije, Estland, Finland, Sloveniƫ en Slowakije) hebben aangegeven volledig klaar te zijn.

Tien lidstaten, waaronder Nederland, Frankrijk, Duitsland, Belgiƫ, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk, hebben aangegeven in januari in ieder geval verzoeken om BTW-teruggaaf te kunnen ontvangen. Van de overige elf lidstaten is thans geen actuele informatie beschikbaar.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.